למה כדאי שתהייה לכם רתמה?
PetID מאמינה שצריך וחשוב לדאוג לבריאות והנוחות של חברנו הטוב ולכן נדבר היום על חשיבות הרתמה ולמה כדאי להשתמש בה. אבל לפני שאנחנו מתחילים חשוב שתדעו למה חשוב שיהיה לחברנו קולר ורצועה טובים. אם אתם עדיין לא יודעים מה הקולר והרצועה המומלצים לחבריכם הנאמן, כדאי מאוד שתעיפו מבט במדריך שלנו בנושא: קולר, רצועה ומה שביניהם.
עכשיו, כשכולנו יודעים את חשיבותם של הרצועה והקולר, נבין ביחד למה כדאי לחבר את הרצועה לא ישירות לקולר אלא לרתמה המתאימה לחברנו היקר.
ההבדל בין חיבור רצועה לקולר לבין חיבור רצועה לרתמה:
כל כלב, לא משנה כמה הוא קטן או גדול, הוא חזק מאוד באזור החזה שלו. לעומת זאת, צווארם של כלבים קטנים עדין יותר ועלול להיפגע ממשיכה מספיק חזקה ברצועה.
ישנם כלבים שעדיין מומלצת להם הרתמה, לא משנה מה גודלם, מסיבות רפואיות הקשורות לגזעם או אופיים (בדרך כלל יומלץ על ידי הוטרינר).
הפגיעות שעלולות להיגרם מחיבור רצועה לקולר
פציעות ופגיעות: יכולים להיווצר שטפי דם בצוואר, מעיכת קנה הנשימה והחמרה של בעיות נשימה קיימות, וכן נזק לגרון ואפילו חוליות שבורות. פגיעות כאלו בצוואר, בחוליות ובעמוד השדרה יכולות להביא לבעיות נוירולוגיות רבות ואפילו לשיתוק..
פגיעה בעיניים: הלחץ שאנו מפעילים על צווארו של חברנו כאשר אנו מושכים את הרצועה יכול לגרום להגברת הלחץ התוך עיני. הגברת לחץ זה יכולה לגרום לפגיעה חמורה אצל כלבים שסובלים מקרניות דקות, גלאוקומה או פציעות עניים קודמות.
פגיעה באוזניים: על פי מחקרים, הקולר מגביל את זרימת הדם אל בלוטת הלימפה וממנה אל הראש וכך נגרמות בעיות שונות באוזניים ובעיניים.
תת פעילות של בלוטת התריס: בלוטה זו יכולה להיפגע קשות בכל פעם שהכלב מושך והקולר לוחץ על גרונו. לאחר שהבלוטה נפגעת היא מפתחת דלקת ולאחר מכן נהרסת ע”י המערכת החיסונית. כתוצאה מכך נוצר מחסור של ההורמון המופק מהבלוטה, דבר שמביא לפגיעה בחילוף החומרים של התא. הסימפטומים יכולים להיות: אנרגיה נמוכה, עלייה במשקל, בעיות עור, נשירת שיער ונטייה לדלקות אוזניים.
אתם כבר הבנתם שלא כדאי לחבר את הרצועה ישירות לקולר לאור הפגיעה הזמנית או הקבועה בחברנו. אז אתם בטח שואלים את עצמכם מה כן ולמה זה עדיף?
אז התשובה שלנו כמובן היא רתמה.
למה? – היא עושה את מה שקולר עושה רק בלי לפגוע בחברנו. במקום להתחבר לצוואר אנו מתחברים לרתמה, שעוטפת את גופו של הכלב, וכך הלחץ המופעל מתחלק בין הגב לחזה ולא פוגע בו.
סוגי רתמות
רתמת Y:
מיוצרת עם רצועות ניילון, והיא עוטפת בדרך כלל את חזהו ורגליו הקדמיות, סוגרת ליד הצלעות. חומרים אחרים משמשים גם לרצועות, כמו עור. הם נותנים שליטה מועטה, ולכן הם אידיאליים לגזעים קטנים יותר או לכלבים שלמדו ללכת בלי למשוך ברצועה. דגמים אלה שומרים על קור רוח לחברנו בקיץ.
רתמת בטיחות:
דגם זה נקרא גם רתמה לשלוש נקודות. בדומה לרתמת ה- Y, הוא כולל רצועת מותניים כדי למנוע מהכלב שלכם להסתובב לאחור. הוא משמש לרוב עם גזעים כמו כלבי ציד וגריי-כלבים. נקודה שלישית זו במותניים גם תגרום לחברך להרגיש בטוח יותר.
רתמת אימונים:
ידועים גם כרתמות ללא משיכה, אביזרים אלה מיועדים לעזור לכם לפתח את מערכת היחסים עם החבר וללמד אותו להפסיק למשוך ברצועה. יש להם טבעת לחיבור הרצועה במרכז החזה, ולפעמים טבעת נוספת בחלק האחורי של הגב. הם עשויים גם מרצועות ניילון, והם מועילים במיוחד במהלך האימונים.
רתמת אפוד:
רתמה מסוג זה לרוב מרופדת ונוחה יותר במהלך החודשים הקרים יותר מכיוון שהיא מכסה חלק גדול יותר מהגוף. אתה יכול גם להשתמש בהם לקיץ אם הם עשויים רשת קלה.
לסיכום, הולכת כלב כשהרצועה מחוברת ישירות לקולר מסכנת את בריאותו של הכלב (כלבים קטנים בעיקר) ומומלץ להמנע ממנה, מומלץ בהחלט לטייל עם הכלב כשלגופו רתמה, למרות שהדבר כרוך בטרחה נוספת שבהלבשת הרתמה בכל פעם שיוצאים לטיול, והורדתה כששבים הביתה.